free web hosting | website hosting | Business Hosting | Free Website Submission | shopping cart | php hosting

Motorvagnståg X7 på Eslövs station.


bild av X7-tåg på Eslövs station 1981.
Vidare --->    X7    Eslöv    <--- Tillbaka

Copyright © 2004 Erik Jonsson <generaldepoten@rambler.ru>
Bilden är godkänd för publicering av Generaldepotens Fotografiska Anstalt.
Uppgifterna om fotografens namn får ej avlägsnas, utplånas eller eljest göras oläsliga. Förvaras åtkomligt.


Bilden visar bakändan på manövervagnen till det tågsätt, som skall avgå till Lund och Malmö. Bilden är tagen ifrån den X7, som skall avgå till Landskrona.

Dessa tåg, som gick sist på dagen Malmö–Landskrona via Eslöv, fick ofta vänta länge i Eslöv på försenade snälltåg norrifrån, så att restiden Lund–Landskrona mycket väl kunde bli en och en halv timme ibland. När det var möjligt, undvek man denna resväg och åkte rakare väg över Dösjebro–Kävlinge eller Billeberga–Teckomatorp–Kävlinge i stället (men sent på kvällen hade man tyvärr inget val). På de andra sträckorna gick dessutom på vissa turer X9-tåg (eller ännu bättre t.o.m. lokdragna tåg med riktiga snälltågsvagnar), som var betydligt bekvämare än X7-tågen och även bekvämare än de X10/X11-tåg, som går Landskrona–Malmö sedan 1983.

bild av X7 på Landskrona station bild av X7 på Landskrona station bild av X7 på Landskrona station bild av X7 som lämnar Landskrona station 1981 bild på X7 som lämnar Landskrona station 1981 bild av X7 på Eslövs station 1981 bild av X7 på Eslövs station 1981 bild av X7 på Eslövs station 1981 bild av X7 på Landskrona station 1981 bild av X7 på Lund C 1974 bild av X7 mellan Råga Hörstad och Örja på väg ifrån Asmundtorp till Landskrona 1975


Generaldepoten — Emil Tusens Kulturpalats.

Om goda kagor och torra kakor (»cookies«).